SUROVINY
8 tvrdých rajčat, 250 g mletého masa, 1 větší cibule, 1 vejce, 50 g tvrdého sýra , 30 g strouhanky, 4 stroužky česneku, 2 lžičky majoránky, sůl, pepř, 30 g másla
POSTUP
Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Vše promícháme a krátce podusíme. Nakonec vmícháme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Touto směsí naplníme vydlabaná rajčata, kterým seřízneme vršky. Rajčata narovnáme do vymazané nádoby, trochu podlijeme vodou či vínem a přidáme vnitřky z rajčat a dusíme do měkka. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
TIP: Tento pokrm můžeme místo dušení zapéci v troubě.
1porce obsahuje: 266 kcal, 9,5g cukrů, 20g bílkovin, 15,5g tuků, 5g vlákniny.