Polévka jako lehké hlavní jídlo nebo vydatná svačinka

Vybrali jsme pro Vás pár tipů na lehké, ale vydatné jídlo v podobě polévky. 


Polévka

Řecký čočkový hrnec

Řecký čočkový hrnec

  Suroviny (pro 4 osoby/doba přípravy 20min): 1 cibule, 3 stružky česneku, 1 velká brambora, 1 zelená paprika, 4 rajčata, 200 g drobné hnědé čočky, 1 l vody, 3 lžíce olivového oleje, 1 bobkový list, sůl, 2-3 lžičky instantního zeleninového vývaru, 1 oregana, pepř Příprava: Cibuli oloupeme a...

Více

—————

Kapusta s houbami a kuřecími prsíčky

Kapusta s houbami a kuřecími prsíčky

Suroviny: (4 osoby) 2 kuřecí prsní řízky (po 150 g), 1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru, 1/2 lžičky koriandru, špetka muškátu, pepř, 1 cibule, 500 g hlávkové kapusty, 1 mrkev, 200 g žampionů, 1 svazek petrželky, 2 lžíce řepkového oleje, 1250 ml zeleninového vývaru,...

Více

—————

Studená mrkvová polévka s bylinkami

Studená mrkvová polévka s bylinkami

Suroviny: 8 tvrdých rajčat, 250 g mletého masa, 1 větší cibule, 1 vejce, 50 g tvrdého sýra , 30 g strouhanky, 4 stroužky česneku, 2 lžičky majoránky, sůl, pepř,   30 g másla Postup: Na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný...

Více

—————

Polévka miso s tofu

Polévka miso s tofu

Suroviny: 400 g zeleninového vývaru 1 jarní cibulka  100 g tofu (přírodní) 40 g miso (pasta ze sojových bobů) jódová sůl   Postup: (2 osoby/doba přípravy10 min) 1. Zeleninový vývar uvaříme v hrnci. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme příčně na velmi jemné...

Více

—————


Kontakt

Centrum Vitality Na Dlani

Jiří a Věra Gavarovi
IČ: 87583496

Pražákova 217/5
Ostrava-Mariánské Hory
709 00


(+420) 724 853 626