Hlavní jídlo

Cizrnová pochoutka s řepou

Cizrnová pochoutka s řepou

Suroviny Střední červená řepa 4ks, 2 šálky cizrny, 5 stroužku česneku, 3 pol. lžíce olivového oleje, hrst čerstvého špenátu, sůl a pepř, Postup Cizrnu namočíme přes noc, poté slejeme a důkladně propláchneme. V čisté vodě vaříme asi 2 hodiny do měkka. Řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky....

Více

—————

Rissotto s červenou řepou

Rissotto s červenou řepou

Suroviny 1 větší cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 menší fenykl, 2 ks střední červené řepy, 250g rýže dlouhozrnné, 1 litr zeleninového vývaru, 100g sýru Feta + na posypání, 2 lžíce olivového oleje. Sůl a pepř. Postup Řepu omyjeme a vaříme v dostatečném množství vody, dokud...

Více

—————

Italský salát s tuňákem a mozzarellou

Italský salát s tuňákem a mozzarellou

Suroviny 200 g mozzarelly, 50g rukoly, 50g polníčku, 3 velká rajčata, 150g tuňáka ve vlastní šťávě, 1ks žlutá paprika, 50g kapary, 6 lístků bazalky, 1 polévková lžíce balzamikový ocet, sůl, bílý pepř, olivový olej Postup Omytou a osušenou papriku pečeme 15 min v troubě na 180 °C na pečícím...

Více

—————

Květákové placičky

Květákové placičky

Suroviny :   Květák 1ks, cibule 1ks, hraška (ze zdravé výživy), sůl, pepř   Příprava:   1 střední květák (rozebereme na růžičky), uvaříme do měkka, rozmačkáme vidličkou, přidáme  usmaženou cibuli ( 1ks), hraška  (2  -3 polévkové lžíce, zdravá výživa) rozmíchame se...

Více

—————

Tvarohový koláč se zeleninou

Tvarohový koláč se zeleninou

Suroviny (porce pro 2): 30 g sušených rajčat v oleji, ½ svazku jarní cibulky, 1 kousek cukety (cca 60 g), ½ svazku petrželky, 250 g tvarohu, 2 malá vajce, 2 zarovnané lžíce krupice, mořská sůl, pepř, mletá paprika Připrava: 1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Sušená rajčata  necháme...

Více

—————

Grilovaný sumec na ratatouille

Grilovaný sumec na ratatouille

Suroviny (2 porce): Po větvičce rozmarýnu a tymiánu, 4 natě hladné petrželky, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, mořská sůl, nahrubo mletý pepř, 2 sumčí filety (lze nahradit candátem nebo tuňákem), 2 dužiny z rajčat, 1 červená paprika, 1 malý lilek, 1 cuketa, 1 cibule,...

Více

—————

Kořeněné filety z parmy

Kořeněné filety z parmy

Suroviny (porce pro 2): 50 g mražené polévkové zeleniny, ½ svazku různých bylinek, 1 – 2 lžičky kapary, 1 citrón, 4 tenké plátky filet z parmy – asi 300 g (můžete použít také jiný druh ryb, například tresku, sladkovodního lososa, sumce nebo okouna), jódová sůl, pepř, středně ostrá...

Více

—————

Losos na kapustě se zázvorem

Losos na kapustě se zázvorem

Suroviny (porce pro 2): 500 g kadeřavé kapusty, 1 kousek zázvoru (o velikosti vlašského ořechu), 1 cibule, 1 stroužek česneku, 400 g filet z mořského lososa, 1 lžička citrónové šťávy, mořská sůl, pepř, ½ lžičky mleté papriky, 2 lžičky olivového oleje, 100 – 150ml zeleninového vývaru, ½...

Více

—————

Losos se zeleninou

Losos se zeleninou

Suroviny (porce pro 2): 2 lososí steaky (180 – 200 g), ½ polévkové lžíce řepkového oleje, mořská sůl, černý pepř, 500 g pórku, 1 velké rajče (200 g), 50 g malých žampionů, 1 lžíce citrónové šťávy, ½ polévkové lžíce másla, 5 lžic zeleninového vývaru, 2 lžíce anýzového likéru, bylinkové...

Více

—————

Kuřecí roláda

Kuřecí roláda

Podle názvu se může zdát, že jde o velmi složitý recept, opak je pravdou a zvládnou ho bez problémů i méně zdatní kuchaři. Suroviny: 800 g brambor, 6 polívkových lžic sójové omáčky, 2 čajové lžičky medu, 4 tenké filety z kuřecích prs (po 120 g), 2 stroužky česneku, 2 pórky, 4 čajové lžičky...

Více

—————


Kontakt

Centrum Vitality Na Dlani

Jiří a Věra Gavarovi
IČ: 87583496

Pražákova 217/5
Ostrava-Mariánské Hory
709 00


(+420) 724 853 626