22.06.2010 23:47

Studená mrkvová polévka s bylinkami

SUROVINY (2 osoby)

500 g mrkve, 100 g celeru, 1/2 okurky, 200 g podmáslí, 1 lžička nastrouhané kůry s důkladně umytého citrónu, 1 lžička citrónové šťávy, 2 lžíce nakrájené pažitky, 1 lžíce nasekaného kopru, 1 lžíce nakrájené bazalky, sůl, pepř, 4 kostky ledu.

POSTUP (Doba přípravy: asi 15 min)

  1. Mrkev omyjeme a očistíme. Jednu mrkev necháme stranou. Zbylé mrkve nakrájíme na kousky v odšťavovači zpracujeme na šťávu.
  2. Celer a okurku omyjeme a oloupeme. Celer a mrkev jemně nastrouháme. Okurku nastrouháme na hrubo.
  3. Z mrkvové šťávy, poloviny nastrouhané zeleniny, podmáslí a citrónové šťávy vytvoříme v mixéru nebo tyčovým mixérem jemné pyré.
  4. Studenou polévku smícháme se zbylou zeleninou, pažitkou, koprem a bazalkou. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s kostkami ledu.

ODBOURÁNÍ STRESU

Nemáte odšťavovač? Připravte tuto osvěžující polévku s přírodně čistou mrkvovou šťávou z láhve.

Výživná hodnota na porci:

100 kcal/419 kJ · 5 g bílkovin · 1 g tuku · 16 g sacharidů

—————

Zpět


Kontakt

Centrum Vitality Na Dlani

Jiří a Věra Gavarovi
IČ: 87583496

Pražákova 217/5
Ostrava-Mariánské Hory
709 00


(+420) 724 853 626