30.09.2016 20:56

Překyselení organismu

Poslední dobou se touto problematikou zabývá stále více lidí. Setkáváme se s různými ohlasy. Někdo říká, že se překyselení zveličuje a není tak důležité jej sledovat a druzí na tom přímo staví. Podíváme se, jak překyselení ovlivňuje náš život.

Nemusíme chodit daleko, stačí se zamyslet nad otázkou kyselých dešťů. Pouze tato úvaha by nám stačila k tomu, abychom si uvědomili, že nadmíra kyselin způsobuje vážné obtíže jak v přírodě, tak samozřejmě i v lidském organismu. Tady se setkáváme s tvrzením, že lidský organismus se přece nadbytečných kyselin umí zbavit. Položme si však otázku za jakou cenu a jak tento proces probíhá. Na to, abychom z těla vyloučili přebytečné kyseliny se spotřebovávají zásadité minerály např. sodík, draslík, hořčík, vápník apod. Odkud je tělo vezme? Jedna z možností je dostatečný přísun těchto minerálů ve stravě. Obsahuje však dnešní strava dostatek živin? Odpovězme sami sobě zda jsme spokojení s kvalitou ovoce a zeleniny z běžných marketů co se týká např. chuti nebo raději sáhneme do vlastních zásob ze zahrádky. Smutným faktem je to, že s kvalitou živin je to obdobné jako s chutí! No a co z toho vyplývá? Bohužel nemáme dostatek zásaditých minerálů ve stravě, naopak většina potravin se chová právě opačně než potřebujeme. Tomu říkáme kyselinotvorné potraviny, při jejich požití, popř. zpracování se spotřebovávají další zasadité minerály. Odkud tyto zásadité minerály organismus tedy stále bere? Dobrá otázka, na kterou často nacházíme odpověď již když je pozdě. Zásadité minerály si tělo bere především z kostí, zubů a jiných orgánů. Ostatně upozornění, že máme začínající osteoporózu nebo tetanii již řada lidí slyšela. Už jste se přesvědčili alespoň trochu, že téma překyselení organismu je vážná věc? 

Rovnováha mezi kyselinami a zásadami se vyznačuje tzv. pH

pH krve: 7,36 - 7,44 mimo tyto hodnoty je narušena rovnováha (životu nebezpečné!)

pH moči: opitimální je hodnota 6,8 - 7,2

Většina lidí má hodnotu pH moči cca 5,2 - z krátkodobého hlediska se nic neděje, z dlouhodobého hlediska má takovýto člověk větší předpoklady pro vznik nemocí, horší hojivost. Je to především z toho důvodu, že pH krve si tělo reguluje samo na úkor ostatních částí a orgánů lidského těla, což se projeví v moči.

Tento článek je podložený vlastní zkušeností, kdy jakožto 18-ti letý mladík jsem prodělal vředy na dvanácterníku, kterým předcházala řada školských "preventivních prohlídek". Tyto prohlídky však nic nenalezly mimo právě zmíněné překyselení moči! Jak se k léčbě postavili lékaři? Klasická medikace antacidy, úprava stravy se medicínsky neřešila. To už musí každý sám. O pár let později následovaly záněty horních cest dýchacích a s tím spojené "píchání dutin".  Na internetu si pak můžeme přečíst, jak je toto téma zveličováno....nezbývá se než jen pousmát těm, kteří jsou sice akademického vzdělání, ale učí se jen to, co je učí náš školský systém. Přitom, již řada našich babiček by se mohla pyšnit tím, že uměly to či ono "vyléčit" 

Vraťme se k tématu překyselení. Proč se zabýváme tímto na našich stránkách? Hlavním důvodem byla na počátku regulace váhy, protože v překyseleném organismu se nehubne, popř. hubne podstatně hůře než když jsme se pročistili. Jak se takováto očista od nadbytku kyselin provádí se můžete dozvědět osobně v rámci našíich odborných konzultantů.

Článek napsal 30.9.2012  Jiří Gavar

 

Čtěte dál>

 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

Centrum Vitality Na Dlani

Jiří a Věra Gavarovi
IČ: 87583496

Pražákova 217/5
Ostrava-Mariánské Hory
709 00


(+420) 724 853 626