22.06.2010 23:46

Marinovaná grilovaná zelenina

SUROVINY (4 osoby)

3 červené papriky, 400 g lilku, 400 g cukety,  3 lžíce olivového oleje, sůl, 1 stroužek česneku,

1 svazek petrželky, 1 lžíce kaparů, 1citron, pepř

POSTUP (Doba přípravy: asi 40 min.)

  1. Troubu předehřejeme na  200 C (horkovzdušnou na 180 C). Paprikové lusky omyjeme a necháme okapat. Lilek omyjeme, očistíme nakrájíme na 1cm tlusté plátky.Cuketu omyjeme, očistíme a nakrájíme na 1 cm tlusté plátky.
  2. Plech na pečení potřeme 1 lžící olivového oleje.Narovnáme na něj vedle sebe plátky lilku, plátky cukety a celé paprikové lusky.Lilek a cuketu lehce osolíme. Zeleninu pečeme v  předehřáté troubě 12 min. Cuketu vyndáme z trouby. Lilek a papriku obrátíme a pečeme ještě asi 8 min. Paprika se má zbarvit tmavohnědě a na slupce se mají vytvořit puchýřky.
  3. Papriku  necháme v  přikryté míse trochu vychladnout. Pak ji nad mísou napíchneme a zachytíme její šťávu na marinádu.
  4. Odstraníme stopku a jádřinec papriky. Papriku rozpůlíme a sloupneme. Odstraníme bílá žebra a dužinu nakrájíme na proužky. Lilek, cuketu a papriky navrstvíme do mísy.
  5. Stroužek česneku oloupeme a nasekáme. Petrželku omyjeme a osušíme. Petrželku a kapary nasekáme. Citron vymačkáme. Citrónovou šťávu, 2lžíce olivového oleje a šťávu z  papriky smícháme s metlou na sníh. Pak přimícháme česnek , petrželku a kapary. Marinádu ochutíme solí a pepřem.
  6. Grilovanou zeleninu přelijeme marinádou. Salát postavíme do chladna a necháme alespoň 3 hodiny rozležet.

Výživná hodnota na porci:

130 kcal/544 kJ · 4 g bílkovin · 8 g tuku · 8 g sacharidů

—————

Zpět


Kontakt

Centrum Vitality Na Dlani

Jiří a Věra Gavarovi
IČ: 87583496

Pražákova 217/5
Ostrava-Mariánské Hory
709 00


(+420) 724 853 626